Kamerplanten die weinig licht nodig hebben

08 Oct Door Wonentussendeschatten.nl

Binnen is licht alles! En terwijl liefhebbers van kamerplanten overal graag afstand doen van kostbare lichtminnende planten buiten in direct zonlicht, kiezen velen ervoor om hun gebladerte hoog en droog binnen te houden. Maar welke kamerplanten met weinig licht zijn beschikbaar voor inhoud binnenshuis? In deze blogpost bekijken we enkele van de beste kamerplanten bij weinig licht - van groenblijvende blad keuzes zoals Chinese evergreen en Dracaena, tot succulente opties zoals Dumb Cane en English Ivy. Met een zorgvuldige planning en slimme plantenselectie kun je binnenshuis genieten van aantrekkelijk gebladerte, hoe laag de lichtniveaus ook worden. Dus plant die voetjes omhoog en doe mee met het kamerplanten feest bij weinig licht!

10 kamerplant opties voor gebieden met weinig licht

Kamerplanten zijn een geweldige manier om elke kamer in uw huis op te fleuren. Niet alle planten zijn echter geschikt voor gebieden met weinig licht. Zorg ervoor dat u de lichtbehoeften van uw kamerplant raadpleegt voordat u hem mee naar huis neemt - sommige hebben misschien volle zon nodig, terwijl andere het goed doen met schaduw of gedeeltelijke blootstelling aan de zon. Bovendien zijn sommige kamerplanten winterharde kamerplanten, wat betekent dat ze bestand zijn tegen veranderingen in temperatuur en vochtigheid. Dus als u op zoek bent naar een plant die bestand is tegen de unieke omstandigheden van uw huis, bekijk dan het aanbod varens en palmen! Er zijn verschillende planten die kunnen worden gebruikt in gebieden met weinig licht, dus kies degene die het beste bij je behoeften past.

1. Aluminium Plant

Als u op zoek bent naar een kamerplant die weinig licht nodig heeft, hoeft u niet verder te zoeken dan de aluminium plant. Deze weinig lichtminnende plant is perfect voor plaatsen met weinig natuurlijk licht, zoals een kelder of slaapkamer. Hij kan wel drie voet lang worden, waardoor het een grote optie is als je op zoek bent naar een kamerplant. Bovendien is deze plant droogtetolerant, dus geef hem matig water - de meeste zorg komt van het binnenhalen van frisse lucht!

2. Pijlpunt Plant

Als u op zoek bent naar planten met weinig licht die weinig licht nodig hebben, hoeft u niet verder te zoeken dan de pijlpunt plant. Het heeft een matige waterbehoefte en groeit het beste wanneer het in de buurt van een oostelijke of zuidelijke vensterbank wordt geplaatst. Daarnaast is deze plant makkelijk te kweken, dus je krijgt binnen no-time waar voor je geld. Om nog maar te zwijgen van het feit dat het weinig licht tolerant is, dus het is perfect voor binnen omgevingen. Probeer de pijlpunt plant eens en zie zelf hoe geweldig hij is voor planten met weinig licht!

3. Artillerie-installatie

Artillerie-installaties zijn planten met weinig licht die perfect zijn voor mensen met weinig licht in huis. Ze hebben getextureerde bladeren en kleurrijke bloemen die een lust voor het oog zijn. Ze groeien heel langzaam, dus ze hebben niet veel aandacht nodig. Als u op zoek bent naar een plant met weinig licht die visueel aantrekkelijk is, zijn artillerie planten een geweldige optie.

4. Broadleaf Lady Palm

Als je op zoek bent naar een kamerplant die niet veel licht nodig heeft, overweeg dan om de Broadleaf Lady Palm aan je collectie toe te voegen. Deze palm is gevoelig voor water en kunstmest, dus lees de instructies voordat je hem loslaat in je eigen tuin. Bovendien groeit deze plant snel, waardoor je in een mum van tijd de populatie van je binnentuin vergroot. De brede bladeren van deze plant maken het een populaire keuze voor huizen met weinig licht, omdat het niet zoveel licht nodig heeft als sommige andere planten. Als je op zoek bent naar een exotisch ogende kamerplant, dan is de Broadleaf Lady Palm een ​​goede optie om te overwegen.

5. Calathea Zebra Plant

Heb je een kamerplant die weinig licht nodig heeft? Als dat zo is, heb je geluk. Er is een plant die perfect bij je past! Bovendien groeit deze plant langzaam maar gestaag, dus water geven is geen gedoe. Let op tekenen van bruin wordende bladeren of verwelking - als ze zich voordoen, verhoog dan het lichtniveau binnenshuis of geef uw plant vaker water. Als je allergieën of een gevoelige huid hebt, is de Calathea Zebra Plant een goede keuze omdat hij vrij is van geur- en kleurstoffen. Dus waarom zou je deze plant niet eens proberen? Je zou aangenaam verrast kunnen zijn!

6. Gietijzeren plant

Als je op zoek bent naar een kamerplant met weinig licht die niet veel aandacht nodig heeft, zijn gietijzeren planten een goede optie. Ze groeien langzaam en hebben niet veel water nodig, waardoor ze over het algemeen een onderhoudsvrije plant zijn. Daarnaast staan ​​gietijzeren planten bekend om hun prachtige bloemen. Dit maakt gietijzeren planten tot een uitstekende keuze als je op zoek bent naar een decoratieve toevoeging aan je woonomgeving. Houd er rekening mee dat gietijzeren planten iets meer water nodig hebben dan traditionele planten, maar dat ze over het algemeen nog steeds relatief weinig onderhoud vergen. Het kweken van gietijzeren planten is ook eenvoudig, dus je kunt ze zonder problemen aan je huis toevoegen. Dus waar wacht je op? Ga vandaag wat gietijzeren planten planten!

7. Chinese Evergreen

Bent u op zoek naar een kamerplant die weinig licht nodig heeft? Denk dan eens aan de Chinese Evergreen! Deze onderhoudsarme groenblijvende plant is perfect voor ruimtes met weinig licht. Het vereist geen water of zonlicht, waardoor het een geweldige optie is voor kamerplanten. Bovendien maken de aantrekkelijke kannen met bloemen het een populaire keuze bij huis- en kantooreigenaren. Als je op zoek bent naar een plant die binnenshuis veel indruk maakt, dan is de Chinese Evergreen een goede keuze.

8. Dracaena

Als je op zoek bent naar een kamerplant die niet veel zonlicht of water nodig heeft, dan is Dracaena je go-to-optie. Zijn stekelige bladeren maken hem perfect voor omstandigheden met weinig licht, en hij is ook gevoelig voor water. Deze plant is relatief gemakkelijk te verzorgen en vereist slechts af en toe water en lichte bemesting. Als je bang bent voor kamerplanten die niet cactusachtig van vorm zijn, is Dracaena een goede keuze!

9. Dumb Cane

Het toevoegen van een kamerplant aan uw huis kan de plaats opfleuren, groene bladeren en levendige bloemen toevoegen en de luchtkwaliteit verbeteren. Niet alle planten zijn echter geschikt voor binnen omgevingen met weinig licht. Domme riet is een van deze planten, omdat het ongeveer 8-10 uur zonlicht per dag nodig heeft om te gedijen. Deze lichtgroene kamerplant verdraagt ​​een laag water- en kunstmest gehalte, waardoor het een onderhoudsvrije plant is waar je van kunt genieten zonder je zorgen te maken over te veel pompen of te veel bemesten. Domme riet is ook gemakkelijk te kweken, met pluggen die direct in winkels verkrijgbaar zijn. Dus, als je op zoek bent naar een kamerplant met weinig licht die minimale verzorging nodig heeft, voeg dan Dumb Cane toe aan je lijst!

10. Engelse klimop

Als u op zoek bent naar een kamerplant met weinig licht die kan gedijen in matige tot heldere omstandigheden, is Engelse klimop een geweldige optie. Klimop is onderhoudsarm en kan regelmatig worden bewaterd en gevoerd - water geven is nooit nodig! Bovendien is het een kamerplant met weinig licht die gedijt in middelmatige tot heldere omstandigheden. Dus, als je je ooit claustrofobisch voelt of je huis te weinig licht heeft, probeer dan Engelse klimop in een container te laten groeien. Deze prachtige plant verdraagt ​​ook af en toe droogte heel goed, dus perfect voor mensen met water beperkingen of kleinere ruimtes. Als je ooit het gevoel hebt dat je je binnenruimte moet opfleuren en een beetje groen moet toevoegen, probeer dan Engelse klimop te kweken!

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik de hoeveelheid licht die mijn kamerplanten ontvangen verminderen?

Een manier om de hoeveelheid licht die uw kamerplanten ontvangen te verminderen, is door ondoorzichtige materialen of dichte meubels in uw huis te gebruiken. Je kunt planten ook in de buurt van een vensterbank plaatsen, maar zorg ervoor dat deze goed is afgeschermd zodat ze niet te veel zonlicht krijgen. Het is ook raadzaam om 's nachts spaarlampen en tl-buizen te gebruiken in plaats van kunstlicht, omdat deze zachter zijn voor kamerplanten.

Kan ik mijn kamerplanten water geven met kraanwater?

Het is niet nodig om je kamerplanten water te geven met kraanwater, tenzij je ze eerst wilt behandelen met chloor of chloramine. De meeste kamerplanten kunnen overleven zonder water te geven, zolang ze maar af en toe een nevel krijgen uit een spuitfles. Varens en vetplanten hebben echter wel water nodig met kraanwater, vooral als de grond droog aanvoelt. Zorg ervoor dat u het bodemvochtgehalte controleert en de watergift dienovereenkomstig aangepast.

Conclusie

Als je op zoek bent naar kamerplanten die kunnen gedijen in gebieden met weinig licht, bekijk dan onze lijst met planten die weinig licht nodig hebben. Van dracaena tot klimop, deze planten kunnen zorgen voor natuurlijk licht en schaduw in je huis. Bovendien zijn ze gemakkelijk te onderhouden en voegen ze een vleugje groen toe aan elke ruimte. Dus waarom zou u vandaag niet een of meer van deze planten proberen?