Binnenshuis prachtige bloemen kweken: de complete gids

08 Oct Door Wonentussendeschatten.nl

Tuinieren is niet alleen voor buiten - u kunt ook binnen prachtige bloemen kweken! In deze blogpost leren we je alles wat je moet weten over het binnen kweken van bloemen, van de beste manier om te beginnen met tuinieren tot de essentiële gereedschappen en planten die je nodig hebt. We geven ook tips over het kiezen van de juiste bloemen voor binnen tuinieren en hoe je ze moet verzorgen als ze eenmaal in bloei staan. Dus bereid je voor om als een pro binnen bloemen te gaan kweken!

De beste manier om binnen te beginnen met tuinieren Binnen

uw eigen tuin beginnen is een geweldige manier om schoonheid en geur aan uw huis toe te voegen. Als je bloemen binnenshuis kweekt, is het belangrijk om een ​​paar eenvoudige richtlijnen te volgen. Voeg eerst organisch materiaal toe aan de grond voordat je de zaden of planten toevoegt. Dit zal hen helpen bloeien en groeien. Ten tweede, regelmatig water geven, maar niet zo veel dat de grond onder water komt te staan. Verdeel ten slotte uw ruimte in gebieden voor bloemen en planten en geef ze water in overeenstemming met hun behoeften. Door deze tips op te volgen, kun je in een mum van tijd prachtige bloemen binnen kweken!

Waarom bloemen binnenshuis kweken?

Bloemen zijn een prachtige aanvulling op elke kamer in huis, maar ze kunnen buiten duur zijn om te kopen en te onderhouden. Waarom kweek je geen bloemen binnenshuis? Het is een kosteneffectieve manier om het hele jaar door van hun schoonheid te genieten, en het volgen van deze eenvoudige stappen is eenvoudig! Kies eerst het type bloemen dat u wilt laten groeien. Er zijn veel verschillende soorten die gedijen in buitenomstandigheden, dus je zult er zeker een vinden die je leuk vindt. Ten tweede, zoek een binnenpot of -container die groot genoeg is om de bloemen in te laten groeien en plant ze dienovereenkomstig. Geef ze goed water en steek 's avonds een lampje voor ze aan. Zodra de bloemen bloeien, kunt u ze verwijderen en het hele jaar door van hun bloei genieten!

De 6 best bloeiende bloemen voor in de huiskamer

Bloemen brengen schoonheid en rust in ons leven en kunnen het hele jaar door worden genoten - zelfs midden in de winter. Als u bloemen aan uw huis wilt toevoegen, zijn er verschillende bloeiende kamerplanten die binnenshuis kunnen worden gekweekt. Sommige, zoals vetplanten, hebben weinig verzorging nodig en gedijen goed bij weinig licht, terwijl andere, zoals orchideeën, helder licht en vochtige grond nodig hebben. Zorg ervoor dat u de plant instructies volgt die bij uw gekozen plant zijn geleverd om succes te garanderen. Als je de kamerbloem eenmaal hebt geplant en bewaterd, kun je hem zien bloeien!

1. Begonia

Begonia is een geweldige plant voor beginners omdat ze niet veel verzorging nodig heeft en gedijt bij weinig licht. Het produceert langdurige bloemen, waardoor het perfect is voor kleine ruimtes. Het enige dat u hoeft te doen, is af en toe water geven en Begonia-planten bemesten. Pas op dat u niet te veel water geeft of te veel bemest, omdat dit hen zal doden!

2. Bromelia

Bromelia's zijn een makkelijke plant om te kweken als je op zoek bent naar bloemen die weinig verzorging nodig hebben. Zorg ervoor dat u de onderhoudsinstructies controleert voordat u ze koopt, omdat veel bromelia's specifieke waterbehoeften hebben of indirect licht nodig hebben. De meeste bromelia-planten hebben verschillende kleuren, dus er is er waarschijnlijk een die bij je smaak past. Bromelia's hebben ook relatief weinig water nodig - zet ze in direct zonlicht of op een donkere plek en ze komen goed tot hun recht.

3. Afrikaans viooltje

Afrikaanse viooltjes zijn een makkelijk te kweken kamerplant die gedijt in indirect zonlicht. Ze hebben heel weinig water nodig en kunnen een lage luchtvochtigheid verdragen, waardoor ze perfect zijn voor appartementen of kleine ruimtes. Pas op voor ongedierte zoals bladluizen en spint mijten - gebruik indien nodig natuurlijke remedies of insecticiden. Bloemen blijven tot zes weken goed in een vaas als je ze regelmatig water geeft.

4. Geranium

Geraniums zijn een bloeiende kamerplant die veel licht en water nodig heeft om te groeien, maar verder weinig verzorging nodig heeft. De rozetten aan de plant zijn een mooi gezicht en kunnen gebruikt worden als middelpunt of tafeldecoratie. Er zijn veel verschillende soorten geraniums beschikbaar, dus vindt er een die bij uw smaak en behoeften past! Geranium is ook een makkelijk bloeiende kamerplant voor beginners die bloemen willen zonder al te veel gedoe.

5. Kerstster

5. Kerstster is een makkelijk te verzorgen bloeiende kamerplant met een lange bloeitijd. Het heeft fel licht nodig en kan in een raam of op een balkon worden gekweekt. Snoei hem regelmatig om hem gezond en bossig te houden, en geef hem niet te veel water - geef hem net genoeg water om de grond vochtig te houden, niet nat.

6. Vredeslelie

Vredeslelies zijn prachtige bloemen die wekenlang mooi blijven. Ze staan ​​graag in de buurt van een zonnig raam of een andere felle lichtbron en hebben niet te veel water nodig - waardoor ze een ideale plant zijn voor mensen met beperkte waterbronnen. Deze onderhoudsarme kamerplant is ook een van de mooiste bloeiende planten die je binnen kunt houden.

Het essentiële gereedschap voor binnen

tuinieren Tuinieren is een geweldige manier om binnen van het bloeiseizoen te genieten, zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over het weer. In deze gids leren we je de essentiële gereedschappen en tips voor binnen tuinieren. Zorg er eerst en vooral voor dat de grond is verrijkt met compost of beendermeel - dit zal je planten helpen om te gedijen. Kies ten tweede een bloem die overeenkomt met uw klimaat - vetplanten zoals aloë zijn geweldig in warme klimaten, maar niet in koude klimaten. Ten derde heb je wat basisgereedschap nodig om aan de slag te gaan, waaronder een pot, aarde en water. Ten vierde, zorg ervoor dat u bloemen plant die op het juiste moment bloeien voor uw regio - bijvoorbeeld vetplanten bloeien in warme klimaten, maar orchideeën bloeien in koudere klimaten. Ten vijfde, geef je bloemen regelmatig water en houd de voortgang in de gaten. En dat is alles wat u moet weten om binnenshuis mooi te gaan tuinieren!

Conclusie

Tuinieren is een plezierige hobby waar zowel binnen- als buiten tuiniers van kunnen genieten. Veel tuinders schrikken er echter voor terug om bloemen binnenshuis te kweken omdat ze denken dat het te moeilijk of te tijdrovend is. Deze blog is bedoeld om je te laten zien dat het binnen kweken van bloemen verrassend eenvoudig en lonend is, mits je over de juiste gereedschappen en kamerplanten beschikt. Daarnaast geeft deze gids tips voor het kiezen van de juiste bloeiende kamerplant voor jouw behoefte. Dus als je klaar bent om binnen te gaan tuinieren, neem dan zeker een kijkje op deze blog!